Kıymalı Kabak


8. aydan itibaren;

Yarım soğan
1 küçük domates
1 kabak
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı yağsız kıyma
1-2 sap dereotu
1 çay kaşığı tereyağı

Kabağı, domatesi ve soğanı soyup küçük küçük doğrayarak tencereye alın. Üzerine bir miktar su ilave edip tencerenin altını yakın. Pirinci ekleyin. Kısık ateşte karıştırırken kıymayı da ilave edin. Arzu edilirse birkaç sap dereotu da tencerenin içine atılırsa güzel bir tat verebilir. 30-35 dk sonra ateşten alın. Dereotunu çıkartabilirsiniz. Çatalla ezerek ya da blendırdan geçirerek (bebeğinizin yeme durumuna göre) mamayı hazırlayın. Sıcakken tereyağı ekleyebilirsiniz. Burada çatalla ezmek ilerisi için büyük kolaylık sağlıyor, hatırlatması benden...