Kıymalı Kabak


8. aydan itibaren;

Yarım soğan
1 küçük domates
1 kabak
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı yağsız kıyma
1-2 sap dereotu
1 çay kaşığı tereyağı

Kabağı, domatesi ve soğanı soyup küçük küçük doğrayarak tencereye alın. Üzerine bir miktar su ilave edip tencerenin altını yakın. Pirinci ekleyin. Kısık ateşte karıştırırken kıymayı da ilave edin. Arzu edilirse birkaç sap dereotu da tencerenin içine atılırsa güzel bir tat verebilir. 30-35 dk sonra ateşten alın. Dereotunu çıkartabilirsiniz. Çatalla ezerek ya da blendırdan geçirerek (bebeğinizin yeme durumuna göre) mamayı hazırlayın. Sıcakken tereyağı ekleyebilirsiniz. Burada çatalla ezmek ilerisi için büyük kolaylık sağlıyor, hatırlatması benden...

İlk Kahvaltım

İlk Kahvaltım

6. aydan itibaren;

150 ml süt ya da hazırlanmış biberon maması (inek sütü önerilmiyor)
1 tatlı kaşığı labne peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
3-4 bebe bisküvisi
1 dilim ekmek içi

Sütü/biberon mamasını ısıtın. İçine bisküvileri ufalayın. Pekmez ve peyniri de koyun. Hepsini iyice karıştırarak bir bulamaç haline getirin. Mamanın kıvamına göre ekmek içini ufalayarak devam edin. Bebeğinizin durumuna göre istenirse tüm mama bisküviyle hazırlanabilir. Ya da kıvam kazandırmak için piyasada satılan kahvaltılık tahıllı mamalardan 1-2 kaşık kadar eklenebilir. Kolay gelsin...

Şeftali Bombası

12. aydan itibaren;

1 yumuşak şeftali
Yarım muz
1 tatlı kaşığı bal
5-6 bebe bisküvisi

Şeftaliyi bebeğinizin yeme durumuna göre çatalla ezin ya da cam rendede rendeleyin. Muzu çatalla ezin. Bunları birbirine karıştırın.İçine bal ve bisküvileri kırarak ekleyin. Bisküviler kabarınca bebeğinize yedirin, afiyet olsun.

Karıışık Sebze Püresi

7. aydan itibaren;

Yarım kabak
Yarım havuç
1 küçük patates
Yarım soğan
1 küçük domates
Bir kaç sap maydonoz
1 çay kaşığı tereyağı

Sebzeleri yıkayıp, soyun. Hepsini bir tencereye doldurup, üzerini kapayacak şekilde su ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. İnmesine yakın maydonozu da ekleyin. Tuz koymayın. Sebzeler yumuşadıktan sonra ateşten alın ve bir blendır yardımıyla püre haline getirin. Sıcakken tereyağını da ekleyin, kendi sıcaklığında erisin. Bebişlere afiyet olsun...